Részvételi-módszertani adatbázis önkormányzatoknak

Magyarországon jelenleg nincsen tudományos igényű, a főbb részvételi módszertanokat összefoglaló adatbázis. Inspirációnk és nemzetközi szakmai partnerünk az adatbázis technikai és módszertani létrehozásában a Participedia.net csapata.

A participedia 2017 óta a legnagyobb nemzetközi módszertan- és eset-adatbázis, a részvételi demokratikus eszközök wikipédiája. A kanadai székhelyű vezetőséggel formálódó együttműködés keretén belül:

– adaptálásra kerül a participedia szoftver, azaz a hazai módszertani adatbázis erre fog épülni

– a participedia nemzetközi közösségébe lehetőség nyílik aktívan bekapcsolódni egyetemi oktatóknak, hallgatóknak és az ezzel járó egyéb járulékos hasznot is élvezhetik (hálózatépítés, jó gyakorlatok megismerése, konferenciák, tudásátadás és rengeteg ismeret a demokrácia tanulmányok szélesebb vetületében. 

Küldetésünk az adatbázissal, hogy egy közérthető, az adminisztráció és az önkormányzati képviselők számára is érthető leírásokkal, segédletekkel, módszertani útmutatókkal pótoljuk a demokratikus, részvételi innovációk terén lévő ismeret- és tudás-hiányt. Elsősorban a hazai jó gyakorlatok és működő módszerek bemutatásával kezdünk és egy nyílt forrású modelt kínálunk minden érdeklődő számára. 

Anyagainkat a széleskörű felhasználhatóságot szem előtt tartva creative commons jogi licence alatt fogjuk közzétenni.

 

Bővebb információ: hamarosan..