KDEAEszközök

Visszajelző keretek – feedback frames

Hivatkozás:
Videó hivatkozás:
Támogatott részvételi módszerek:
Hatókör:
Támogatott hitelesítési módszerek:
Partnerszervezet:
Magyarul elérhető:

 

A Feedback Frames egyszerű offline, személyes találkozókhoz fejlesztett eszköz, amellyel számos lehetőségről lehet titokban szavazni, véleményt nyilvánítani. A résztvevők minden egyes ötletet úgy értékelnek, hogy egy jelet dobnak be egy sor, fedővel elrejtett rekeszbe, és az eredmények később a vélemények vizuális grafikonjaként jelennek meg.

A keretek és a hozzá tartozó sablonok és instrukciók segítségével, a kérdésekre adott szavazási minták árnyaltan mutatják meg a résztvevők véleményét akár párhuzamosan több ötletről, javaslatról.

Az egyértelmű konszenzustól a gyenge többségi elfogadáson át az egyet nem értésig, a polarizáltságig, a zavarodottságig és más lehetőségekig.

Egyszerű technológia
A visszajelzési keretek kiküszöbölik az élő szavazás körüli súrlódásokat. Nincs felesleges időveszteség a különféle hálózatokba való bejelentkezésre vagy webes eszközökhöz való csatlakozásra.

Titkos szavazás
A legtöbb nem elektronikus módszerrel ellentétben a szavazások a teljes folyamat során vakon és névtelenül zajlanak. Nincs társadalmi előítélet, bandwagon-effektus vagy “csoportgondolkodásból” fakadó befolyásolás

Érvényesített eredmények
A résztvevők minden egyes alkalommal aláírásukkal hitelesítik, mikor leadnak egy tokent (egy színes, lapos zsetont), hogy megerősítsék szavazatukat. A bedobott zsetonok számának meg kell egyeznie az egyes keretekhez tartozó aláírások számával. A vélemények így titkosak maradnak.

Mire érdemes használni?

Stratégiai tervezés során, ötletek, javaslatok összevetésére
Közösségi tervezés

pop-up nyilvános rendezvény
Visszajelző eseményen

Csapat együttműködés során

 

 

A termék megvásárolható – az árát vám terheli – kedvezményre jogosultak civil szervezetek.

Az értékelő sablonok testreszabhatók, teljes mértékben magyarítható.

Keretek (korlátozott számban) Magyarországon a Közösségi Digitális Eszközök Alapítványtól bérelhetők.

 

Sablonkönyvtár

Templates Library