Részvételi költségvetés Józsefvárosban

A józsefvárosi részvételi költségvetés alaposan kidolgozott, szakértőkkel egyeztetett koncepció alapján valósul meg. A koncepció az észak amerikai-, azon belül is a new yorki modellhez áll a legközelebb.

Történeti áttekintés és kontextus:

A józsefvárosi részvételi költségvetés koncepciójának kidolgozását a Közösségi Részvételi Iroda koordinálta a polgármester választási programja alapján. A kidolgozás folyamatában részt vettek többek között szakértők, képviselők és bizottsági tagok, majd a polgármesteri kabinet és a kerületi képviselő-csoportok véleményezték. Ez a csoport rendszeresen találkozott az előkészítés során – őket operatív csoportnak nevezték. Ezek a javaslatok bekerültek a végleges koncepcióba, melyet az önkormányzat a honlapján hozott nyilvánosságra, illetve továbbra is lehetősége van bárkinek javaslatokat megfogalmazni.

A programot először 2020-ban hirdették meg, viszont a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások olyan előre nem várt kiadásokat jelentettek az önkormányzat számára, hogy a részvételi költségvetésre elkülönített forrásokat át kellett csoportosítani, illetve a koncepció szerinti offline elemeket nem lehetett volna megvalósítani. 2021-ben hasonló helyzet állt fenn, azonban 2021 szeptemberében a képviselő-testület elfogadta a következő évre vonatkozó tervezetet és előzetes kötelezettséget vállalt a részvételi költségvetés keretének elkülönítésére.

2022-ben tudott először megvalósulni a józsefvárosi részvételi költségvetés. Az önkormányzat célja, hogy évről évre nagyobb mértékben vonja be a lakosságot az őket érintő döntésekbe.

Finanszírozó, szervező és támogató szervezetek:

A kerületi képviselő testület összesen 120 millió forintot különített el a 2022-es évi részvételi költségvetésre. Az előkészítés során meghatározott három körzetre egyenlő összeg jut.

A megvalósítás folyamatába önkéntesként bárki csatlakozhat. Az önkéntesek feladat az offline kommunikáció lebonyolítása: standolás, szórólapok terjesztése, plakátok kihelyezése, segítség a fórumok lebonyolításában.

Résztvevő állampolgárok:

Budapest VIII. kerülete, Józsefváros tizenegy városrészből áll, népessége körülbelül 71 ezer fő. Minden 16. életévét betöltött személy küldhet be javaslatot, amennyiben van valamilyen kötődése Józsefvároshoz, például a kerületben dolgozik vagy tanul – ezt a tényt a regisztrációkor lehet jelezni. A szavazásban viszont csak helyi lakos vehet részt, amennyiben elmúlt 16 éves. Szavazni online egy IP címről egy alkalommal, irányítószám és utca megadását követő regisztráció után, vagy pedig offline az irányítószám és utca bemondásával. Egy lakosnak összesen négy szavazta van, melyből kettőt a megadott lakcím szerinti körzetében tud felhasználni, a másik két körzethez egy-egy szavazatot adhat be.

A folyamatban külön hangsúlyt fektetnek a hátrányos helyzetű csoportok aktivizálására, amely két irányból történik: (1) a körzet munkacsoport (küldöttgyűlés) szerepével kiiktatja az egyéni ötletek közötti versengést, (2) a digitális kirekesztettség elkerülése érdekében minden online bevonásnak van offline alternatívája is.

A körzet munkacsoport tagjainak kiválasztása során figyelembe veszik a szociális szempontokat, a negyedek közötti reprezentativitást, valamint hogy olyan személyek is jelen legyenek a körzet munkacsoportban, akik küldtek be ötletet és olyanok is, akik nem. Tagok lehetnek kerületi lakosok, képviselők (csak kiválasztással), illetve hivatalnokok (szavazati jog nélkül).

Józsefváros Részvételi Költségvetése Koncepció:

A modell a többéves tanulásra épül, folyamatként értelmezhető. Hét szakaszból áll az előkészítéstől a megvalósítást követő visszacsatolásig:

  1. Az előkészítés minimum két hónapos időszak, mely a tartalmi, jogi és szervezeti megalapozásra fókuszál. Ennek során a koncepcióról zajlik nyilvános fórum, illetve a körzetek meghatározása. A körzetek meghatározásának alapja, hogy egy-egy területi egységre közel azonos számú lakos jusson, hasonló karakter jellemzőkkel rendelkezzen és ne bontsa meg a kerület negyedeit.
  2. Az ötletgenerálás két hónapos, melynek célja minél több területet lefedő, jó minőségű ötlet összegyűjtése online és offline felületeken, illetve küldöttek toborzása a körzet munkacsoportokba. Az önkormányzat honlapján és applikáción keresztül is kitölthető űrlapon keresztül lehet ötletet benyújtani, melyhez az ötlet rövid leírása mellett szükséges megjelölni a helyszínt, a kategóriát és a becsült erőforrásigényt. Offline benyújtásra az ötletgeneráló workshopokon van lehetőség. Körzetenként egy alkalommal rendeznek két részből álló ötletelő műhelyt (workshopot): az első rész fókusza célterületek meghatározása Problématérkép segítségével, a másodiké konkrét megoldások kidolgozása kiscsoportokban.
  3. A következő egy hónapban a technikai előszűrés és korrekciós szakasz zajlik. Ezalatt jogi és technikai szempontok alapján az önkormányzat pénzügyi- és jogi munkatársaiból álló operatív csoportja előszűri a beérkezett ötleteket. A szűrés szempontjai, hogy (1) beleférjen az költségkeretbe, (2) az önkormányzat feladatai közé tartozzon a megvalósítása, illetve (3) egy éven belül megvalósítható legyen. Ezalatt az egy hónap alatt a körzet munkacsoport tagjainak kiválasztása is megtörténik.
  4. A körzet munkacsoport célja az előszűrt ötletek közül a szavazólapra kerülő ötletek kiválasztása és részletesebb kidolgozása, melyekre szintén egy hónap áll rendelkezésre. A munkacsoport küldöttei egy-egy körzet javaslatainak a megvitatására két alkalommal gyűlnek össze. Az első alkalom a kiválasztás, ahol a munkacsoport tagjai az előbírált javaslatokat kiértékelik és kiválasztják a kidolgozásra kerülő 10 javaslatot, illetve 5 “tartalék javaslatot”, utóbbiak arra az esetre, ha a második alkalommal kiesnének ötletek a 10 szavazólapra került ötlet közül. A második alkalommal nem körzetek alapján, hanem a megvalósító hivatali egység és megvalósító cég alapján tárgyalják meg az ötleteket körzettől függetlenül.
  5. A kampány és szavazás során a leadott szavazatok alapján kialakul a projektek közötti rangsorrend. Ezeknek a megvalósítására a keretösszeg kimerüléséig van lehetőség. A nyertes projektek beépülnek az éves költségvetésbe.
  6. A megvalósításra tizenegy hónap áll rendelkezésre. Ezalatt történik a képviselők tájékoztatása a fejlesztésekről és folyamatos tájékoztatás a honlapon a projektekről, valamint a lakosok bevonása a megvalósításba.
  7. Egy ciklus utolsó lépése a visszacsatolás és hatásmérés, annak érdekében, hogy a folyamat során megszerzett tudás beépíthetővé váljon a részvételi költségvetés koncepcióba. A három hónapos szakasz alatt javaslatok fogalmazódnak meg a keretösszegre-, deliberációra-, gyűlések számára-, a körzetek- és a küldöttek számára vonatkozóan.

Elemzés és levont tanulságok:

A lakosság felé való kommunikálás részletességéből jól látható, hogy az átláthatóság és a közérthetőség kiemelten fontos az önkormányzat számára a részvételi költségvetés megvalósításában.

Az első megvalósult józsefvárosi részvételi költségvetés során három ötletelő műhely valósult meg és több mint 130 ötlet érkezett be az ötletgenerálás szakaszban. Bár ezekből még hosszútávú következtetések nem vonhatók le, tekintve, hogy a koncepció többéves tanulási folyamatra épít.

Kapcsolódó dokumentumok:

https://jozsefvaros.hu/hir/75214/jozsefvaros-reszveteli-koltsegvetese—koncepcio-

https://reszvetel.jozsefvaros.hu

Szerző

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük